3 mm Polycarbonat opal 30% udendørs

På lager
DANM-B00496

30% lystransmission (nominelt)

25% lystransmission (effektivt)

Til udendørs brug (UV-stabil)

Meget slagfast & Brudsikker

Vandalsikker

God at bearbejde

Kan koldbukkes

Tåler sprit (i begrænset omfang)

Brandgodkendt (B, S1, d0)

Pris fra:
125,00 kr.
UV beskyttet
Slagfast
Vejrbestandigt

Plastplader af polycarbonat, er blandt de mest slagfast plastplader der findes. Polycarbonat er et utroligt sejt materiale, der er så sejt, at man kan binde en knude på pladen - hvis man ellers kunne få ordentligt fat!

Denne plade af udendørs opal polycarbonat kan bruges til mange former for udendørs afskærmning, da udendørs polycarbonat tåler sol- og UV-lys. Der ydes 10 års garanti mod gulning på plastplader af udendørs polycarbonat. Dog anvendes de fleste opale polycarbonat plader inden for belysning, hvor deres vandalsikre egenskaber er stort værdsatte.

Anvendelser

De fleste opale plader af polycarbonat anvendes inden for belysning, hvor deres vandalsikre og brandhæmmende egenskaber egenskaber er stort værdsatte. Derudover tåler opal polycarbonat relativt høje temperaturer op til 125 grader vedvarende. 

Udendørs opal polycarbonat er en relativt bøjelig plade, der især i de tyndere varianter kan koldbukkes og sættes i spænd med hænderne uden at tage skade.

Bearbejdning

Udendørs opal polycarbonat er let at skæres med en sav. Det kan være en rundsav eller en stiksav. Man kan også fræse i udendørs opal polycarbonat med en fræser. Polycarbonat kan koldbukkes, varmbukkes, og kan termoformes. Værktøjets hastighed skal justeres sådan, at polycarbonaten ikke overophedes og smelter i snittet.

Det er let at bore hul i en plade af udendørs opal polycarbonat. Der findes særlige bor, der er beregnet til polycarbonat, men et metalbor kan også bruges, hvis man reducerer rotationshastigheden. Som afstand til kant bør man minimum holde 1,5 x hullets diameter.

Brandsikker

Udendørs opal polycarbonat har gode brandhæmmende egenskaber. Man siger at polycarbonat er selvslukkende. Derfor opnår indendørs polycarbonat B, S1, d0, når den brandtestes i henhold til EN13501.

Ekspansion

Husk, at Udendørs opal polycarbonat arbejder i forhold til temperaturen. Varmeudvidelsesfaktoren er 0,065mm/m. Det betyder at hvis temperaturen ændrer sig 20 grader, så ændrer pladen sit mål med (20 x 0,065) = 1,3 mm pr meter.

Særligt udsættes udendørs opal polycarbonat for store temperaturudsving, når den anvendes udenfor. En kold februarmorgen kan være -20 grader, og en varm sommerdag i solen kan måske være 40 grader. Det giver et samlet spænd på 60 graders forskel.

Isolering

Isoleringsværdien (U-værdi) lidt bedre en et tilsvarende enkeltlags glas. Eksempel:

3mm indendørs polycarbonat: 5,39

3mm mineralsk glas: 5,80

Jo tykkere både pladen bliver, desto større bliver forskellen på polycarbonat og glas.

Fødevarekontakt

Udendørs opal polycarbonat er ikke godkendt til direkte fødevarekontakt. Her bør man i stedet anvende PETG eller akryl, som er fødevaregodkendt.